Enkele honderden deelnemers aan Mars voor het Leven

Volgens organisator CLARA Life namen 700 mensen deel aan de demonstratie in Brussel op zondag 21 april. Ze roepen op tot een cultuur van het leven.
23/04/2024 - 11:32
De Mars voor het Leven in Brussel op zondag 21 april trok enkele honderden deelnemers
De Mars voor het Leven in Brussel op zondag 21 april trok enkele honderden deelnemers ©CLARA Life via Facebook

'De kwaliteit van een beschaving wordt gemeten aan het respect dat ze heeft voor haar meest kwetsbare leden,' zo zegt de voorzitter van CLARA Life Wouter Suenens. De organisatie is bezorgd over 'alarmerende wetsvoorstellen die toegang tot abortus willen uitbreiden tot 18 weken, euthanasie voor mensen met dementie mogelijk willen maken, en euthanasie als optie overwegen om te besparen op de sociale zekerheid'. 

Abortus

CLARA Life herinnert eraan dat 'abortus vaak minder een vrijheid is dan een plicht ingegeven door financiële onzekerheid, sociale staat of professionele verplichtingen'. Daarom pleit de organisatie voor om 'de ondersteuning voor zwangere vrouwen te versterken'. 

Euthanasie

Over euthanasie zegt de organisatie dat het 'een alternatief wordt voor palliatieve zorg, die daardoor geleidelijk gemarginaliseerd dreigt te worden'. Daarop roept ze op 'tot een gezondheidsbeleid dat de toegang tot palliatieve zorg waardeert en uitbreidt, waarbij het lijden in plaats van de lijdende persoon wordt weggenomen.'

Bronnen: Cathobel (Frans) - CLARA Life